четвъртък, 20 септември 2012 г.

ПО ТАБЕЛКАТА ЩЕ НИ ПОЗНАЕТЕ :)

За да се направи една детска градина или училище е важен всеки детайл, защото точно той, всеки конкретен детайл, ни води крачка напред или ни връща крачка или дори повече назад.

Към целите, които сме си поставили, подхождаме с ентусиазъм, респект и съзнание за това, че няма да е лесно.

Избрахме за наше представяне пред съгражданите ни ежегодния фестивал „Различния поглед”, който тази година ще се проведе на 22.09. Надяваме се това, което ще покажем там да хареса на всички. До датата на фестивала имаме да свършим много работа и едно от заплануваните неща е да си направим табелка.

Нашата табелка, е като наша визитна картичка. И тъй като ние сме представители на валдорфска инициатива, като всичко валдорфско и табелката ни трябва да отговаря на изискването, да е от естествени материали и да сме си я направили сами.
Целия процес се оказа много интересно, приятно и зареждащо преживяване.  Благодарим на собственика на фирмата за дърва, който ни намери подходящо дърво, макар склада му да беше празен в момента и на майстора, който ни наряза филийките и чийто ентусиазъм личи на снимките, макар че не беше лесно и машините му да не бяха най-подходящите за целта.






Опитите с текста, също бяха предизвикателство и отнеха няколко дни, докато открием подходящи по цвят и дебелина клонки.



Това определено не ставаше, твърде дебели и със светла кора…
След още няколко опита, намерихме това, което най-много се доближаваше до търсения резултат…






Последния детайл, слагаме кукички за закачане на табелата и най-накрая сме готови и удовлетворени от резултата. Имаме и помощник, който е не по-малко ентусиазиран от нас… 





 Малко сме уморени, но си заслужаваше… Вложихме цялата си любов, надяваме се това да се е усетило …:)