неделя, 8 юни 2014 г.

Кампания в INDIEGOGO



Скъпи приятели,

За краткото си съществуване  „Сдружение за валдорфска детска градина и училище-Стара Загора“ от началото на 2013 год до сега, изцяло с лични средства на участниците в него и с доброволчески труд на членовете, с цел популяризиране на валдорфската педагогика и дейността ни:
1. Създадохме и поддържаме сайтовете http://new-waldorf-sz.blogspot.com/ и http://feylandia777.blogspot.com/;
2. Отпечатахме и разпространихме флаери и информационни брошури;
3. Организирахме разнообразни прояви за родители и деца, за работа с восък, глина и вълна на безвъзмездно почасово предоставени площи за нуждите на Сдружението от симпатизанти на валдорфската педагогика в големи търговски центрове;
4. Участвахме две поредни години в младежкия фестивал „Различния поглед“, където направихме къща за феи и подредихме „Валдорфска детска градина за 1-ден“ с личното оборудване на едно от семействата от Сдружението;
5. Участвахме в радио и телевизионни предавания популяризиращи валдорфската педагогика;
6. Организирахме лекции, отпразнувахме заедно годишните фестивали;
7. От началото на 2014 год. , сформирахме плейгрупа за деца от 3 до 6 год., която се провежда в дома на едно от семействата.
За да сбъднем мечтата си, нашите деца и децата на Стара Загора да имат възможност да посещават валдорфско училище и детска градина имаме нужда от подкрепата на всеки един от вас, било то с идеи, споделен опит или финансова помощ.
Бихме искали да наемем и оборудваме сграда с: маси, столове, чинове, черни дъски, играчки, материали и консумативи, в която да се провеждат ежедневни занимания и да се предприемат действия за легализирането и за валдорфско училище с предучилищна група.
Българското министерство на образованието не финансира алтернативните форми на образование и за това те са възможни само за малцина, а принципа е, че валдорфското образование трябва да е достъпно за всички. В тази връзка стартирахме кампания за търсене на финансова подкрепа, както от сродни организации, така и от всеки, който чувства в себе си желание да подкрепи нашата дейност. Вашата подкрепа би помогнала да реализираме идеите си, както и на повече родители да имат достъп до валдорфско образование.
Споделянето на тази информация и кампанията за набиране на средства, дава възможност, тя да достигне до повече хора, които биха имали желание и възможност да помогнат.
Предварително благодаря на всички, както на тези, които вече се свързаха с нас, с конкретни предложения така и на проявилите интерес към работата на нашето сдружение и популяризиращи кампанията...
Наталия Дончева – председател на
„Сдружение за валдорфска детска градина и училище-Стара Загора“

Линк към кампанията:

https://www.indiegogo.com/projects/creating-a-waldorf-kindergarten-and-school-in-stara-zagora-bulgaria