сряда, 14 октомври 2015 г.

Есенен празник 2015 год.



Тази година нашия есенен празник беше натоварен с една специална мисия: да събере хората желаещи да има валдорфско училище в Ст. Загора, тези, които искат да помогнат това да се случи, и които са готови да работим заедно за сплотяване на общността.
Винаги сме вярвали, че ключът към създаването на училище е изграждането на валдорфска общност.
" ... едно от най-неотложните изисквания на съвремието е основаването на общност от хора, която ще се стреми с всички усилия да постигне свободата и самоопределянето на образователната система. Другите необходими проблеми в наши дни няма да намерят решение, докато не се направи важното за образователната сфера."
Рудолф Щайнер (СС-24; 4)
http://www.otizvora.com/2015/01/6597

Благодарни сме, че времето подкрепи усилията ни по  подготовката за празника и успяхме да посрещнем нашите първи гости в завършена външна част на къщата.








Подготвения базар също имаше важна цел: събирането на средства за първата черна дъска за нашето бъдещо училище. Макар и символичен акт, той е важен за нас, защото поставя начало на материализирането на нашата обща мечта.

 
Докато възрастните споделяхме идеите си, децата правиха отпечатъци на есенни листа, фигурки от жълъди или пумпали от кестени.








За всички малки и големи, нашите гости бяха подготвили приказка.



А когато огъня беше готов, всяко дете си направи печена, канелена ябълка и хлебче.