вторник, 10 януари 2017 г.

Група за игра за деца до 7 г.



Валдорфска детска школа за изкуства и занаяти „Изида“, започва сформирането на група за игра с методите на валдорфската педагогика. Групата е предназначена за родители и деца до 7 год. възраст, като им предоставя възможност, да се запознаят постепенно чрез практически дейности с валдорфската педагогика.
Всяко занимание включва: игри с пръсти, творческа свободната игра с играчки от естествени материали / дърво, коприна, вълна/, лека закуска, занаяти/ работа с вълна, коприна, восък, живопис, месене на хляб, сезонни дейности/, време за приказка.


 Уникалната характеристика на групата за игра е, че родителите са активно ангажирани с изброените дейности, които децата могат да имитират, докато общуват по между си, играят, хранят се или усвояват занаяти, но без да губят сигурността на родителя си.
Средата е подкрепяща, за родителите, които могат да черпят опит от други родители или от учителя, или да споделят своя опит по отношение на прилагане на принципите на валдорфската педагогика. 

Какво прави тази група за игра по-различна:

  •  Това е идеалната среда за въвеждане за семейства, които желаят да се запознаят с валдорфската педагогика;
  • За малки деца, най-добрата форма на обучение е да имитират родителите;
  • Родителите се включват във всички дейности;
  • Всяка среща се провеждас един и същ ритъм. Това създава сигурност в децата и родителите, които знаят какво следва.
  • Родителите ще придобият опит и увереност в разказването на приказки с ръчно изработени кукли от вълна и дърво.

Играчките са ръчно изработени, от естествени материали и предоставят неограничени възможности за въображението /шити и плетени кукли, копринени шалове, филцови кукли, дървени играчки и разбира се всичко онова, което може да се намери в природата-шишарки, кестени, жълъди,листа,…/.



Кога:

Заниманията ще се провеждат - веднъж в седмицата, в събота или неделя, с продължителност 2часа и 30 мин.;
При интерес е възможно сформирането на две групи за игра/ за деца до 4 год. възраст и деца от 4 до 7 год. възраст./ ще се работи с малки групи, до 10 деца./

Начало на заниманията – края на м. януари 2017 год.

Такса за участие – 40 лв. месечно.

Място на провеждане: гр. Стара Загора, ул. „Майор Т. Кавалджиев“ №149

Заниманията в групата за игра ще води Наталия Дончева – един от създатели на сайта „Фейландия – валдорфска педагогика в дома“. „Потапянето в атмосферата на феи и гноми, на играчки от дърво и вълна, на шити и плетени кукли, е едни безценен подарък за децата. Този подарък, дава аромат и цвят на детството им и ги съхранява деца, в свят, в който всеки се опитва да ги направи възрастни, колкото се може по-рано.“

За записвания и информация тел: 0889699058