Събития

Есенен празник


"Сдружение за валдорфска детска градина и училище – Стара Загора”, Ви кани, да се присъедините към нас и заедно да отпразнуваме настъпващата есен.

Една от целите на валдорфската педагогика е да култивира у децата, уважение и отговорност за земята, която осигурява храна за всички нас. Чрез празнуване на сезонните празници, ние може да усетим по-добре циклите, през които преминава Земята и да постигнем вътрешен синхрон с тях. Напр. можем да усетим есента по цветната промяна на листата на дърветата или по сладко тръпчивия вкус на току що откъснатата ябълка…

Чрез сезонните фестивали ние съпреживяваме тази радост и почит към природата.

На есенния празник, ще поговорим за природната маса, какъв е нейния смисъл и какво има можемда сложим на нея. Заедно ще изработим от кестени, жълъди, пчелен восък и филц декорация, която ще Ви помогне да си направите в къщи своя природна маса.

Децата ще могат да участват в традиционни игри съпътстващи този празник във валдорфските училища…

Може да си носите постелка за сядане, както и всякакви природни материали или да ги откриете заедно с нас на място в парка.

Тъй като децата обикновено по това време огладняват, ще направим обща трапеза, на която ще се насладим в края на празника.

дата и час 09.10.2013 год. от 17.00 часа
Място: гр. Стара Загора, до кръглия шадраван в парк „Зелен клин” / кучешката градинка до техникумите”.

Телефон за контакти: 0889 699 058 Наталия Дончева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар